Ingrediente necesare pentru morcovi in saramura:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 5 kg morcovi
- 3 linguri sare grunjoasa
- 2 legaturi de marar
- foi de vita
- frunze de telina
- piper boabe
Mod de preparare pentru morcovi in saramura:
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele de aproximativ o jumatate de centimetru grosime. Se fierb doi litri de apa cu sarea grunjoasa si cateva boabe de piper, se lasa cateva clocote, apoi dupa ce s-a racit, ramanand doar calduta, saramura se toarna in borcanul in care s-au asezat pe fund cateva foi de vita, frunze de telina si crengute de marar, apoi s-au pus rondelele de morcovi. La suprafata se mai pun cateva crengute de marar si frunze de telina, apoi se leaga borcanul si se pune la pastrare intr-un loc racoros.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu