Ingrediente necesare pentru sarmale cu ghebe:
- 1 capatana mare de varza murata
- 300 g orez
- 200 g ghebe de la congelator (ciuperci)
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 fir de praz
- 2 linguri bulion
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare pentru sarmale cu ghebe:
Cureti si speli varza si o lasi in apa rece cu o zi inainte ca sa se desareze. Calesti ceapa tocata marunt impreuna cu prazul tocat, apoi adaugi orezul si mai calesti putin, apoi pui morcovul ras, bulionul si ghebele date prin masina de tocat. Potrivesti de sare si piper si dai umplutura deoparte. Scurgi varza, desfaci foile, apoi formezi sarmalele si le asezi intr-o cratita de tuci pe fundul careia pui cateva fire de cimbru uscat. Torni apa cat sa le cuprinda si le fierbi pe foc mic, aproximativ 1 ora.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu