Ingrediente folosite la vin din coacaze rosii:
- 3 l apa - 2 kg coacaze - 2 kg zahar |
Mod de preparare pentru vin din coacaze rosii:
Alegi fructe bine coapte, pe care le speli, le cureti de codite, si le zdrobesti. Pui fructele in damigeana sau in sticle cu gura larga. Dizolvi zaharul in apa calda si torni siropul peste fructe, repartizand lichidul in mod egal in sticle, peste fructe. Acoperi sticlele cu dopuri de pluta prin care treci un furtunel, special destinate procesului de fermentatie. Lasi vasul la caldura timp de 3-4 saptamani, pana cand se desfasoara intreg procesul de fermentatie. Cand se limpezeste, il strecori si il torni in sticle curate, preferabil cu volumul de 350-500 ml.Vinul din coacaze rosii il pastrezi la rece, in camara sau in beci.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu