Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 27 iunie 2012

Capsunata

Ingrediente folosite pentru capsunata:

- 3 kg capsune
- 2 kg zahar
- 10 l apa
- 1 l alcool sau palinca tare

Mod de preparare pentru capsunata:

     Speli capsunele bine, le cureti de codite si le pui in straturi, intr-o damigeana, cu zahar printre ele. Lasi damigeana la caldura timp de 2 zile. Din cand in cand, o agiti energic, pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop de capsune parfumat. Peste fructe si sirop torni alcoolul sau palinca si apa, in prealabil fiarta si racita. Asezi damigeana intr-un loc racoros. Dupa 2-3 saptamani, strecori capsunata si o torni in sticle mici, pe care le depozitezi la rece. Consuma capsunele ramase cu inghetate sau creme.



Recomandari:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu