Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 27 iunie 2012

Visinata cu vanilie

Ingrediente folosite la visinata cu vanilie:

- 3 kg visine
- 750 g zahar
- 500 ml alcool dublu rafinat
- 250 ml mastica
- 250 ml rom
- 250 ml votca sau tuica
- 1 baton vanilie

Mod de preparare pentru visinata cu vanilie:


    Alegi visinele bine coapte, sanatoase, pe care le speli, le lasi la scurs in strecuratoare si le indepartezi coditele. Le pui in sticle cu gura larga sau in damigeana, alternand straturile de fructe cu cele de zahar, printre care pui bucati de baton de vanilie. Acoperi sticlele cu hartie pergament si le lasi 14 zile, la temperatura camerei. Cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop, adaugi cele patru tipuri de bauturi alcoolice si depozitezi sticlele in camara, pentru 2 luni. Pastrezi visinata cu vanilie  la rece, iar fructele din lichid le folosesti iarna, la prajituri sau salate de fructe.



Recomandari:

Reteta  Lichior de visine  Reteta  Lichior de cacao  Reteta  Limoncello 
Reteta  Vin din coacaze rosii 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu