Ingrediente folosite la visinata cu vanilie:
- 3 kg visine - 750 g zahar - 500 ml alcool dublu rafinat - 250 ml mastica - 250 ml rom - 250 ml votca sau tuica - 1 baton vanilie |
Mod de preparare pentru visinata cu vanilie:
Alegi visinele bine coapte, sanatoase, pe care le speli, le lasi la scurs in strecuratoare si le indepartezi coditele. Le pui in sticle cu gura larga sau in damigeana, alternand straturile de fructe cu cele de zahar, printre care pui bucati de baton de vanilie. Acoperi sticlele cu hartie pergament si le lasi 14 zile, la temperatura camerei. Cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop, adaugi cele patru tipuri de bauturi alcoolice si depozitezi sticlele in camara, pentru 2 luni. Pastrezi visinata cu vanilie la rece, iar fructele din lichid le folosesti iarna, la prajituri sau salate de fructe.
Recomandari:
Reteta Lichior de visine Reteta Lichior de cacao Reteta Limoncello
Reteta Vin din coacaze rosii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu