Ingrediente necesare pentru ciorba de burta cu iaurt:
- 3 kg burta de vita
- 2 si 1/2 kg + 200 g iaurt bivolita
- 6 morcovi mari
- 8 cepe mari
- 4 teline mari
- 4 foi de dafin
- piper boabe
- 1 kg smantana
- 16 oua
- 8+3 catei de usturoi
- otet
- sare
Ciorba de burta cu iaurt se prepara astfel:
Cureti bine burta de vita si o lasi 1 ora in apa cu otet. O pui apoi la fiert cu morcovii, cepele si telinele curatate si intregi, foile de dafin si boabele de piper, in apa cu sare. Dupa ce a fiert burta strecori zeama. Tai carnea fideluta si o adaugi in zeama strecurata impreuna cu un marcov mare fiert si trecut prin sita si pui ciorba din nou pe foc mic. Amesteci 2 si 1/2 kg iaurt cu smantana si ouale si adaugi totul in ciorba amestecand continuu. Cureti usturoiul, il pisezi cu un praf de sare, il amesteci cu o ceasca de apa si torni totul in ciorba. Potrivesti de sare, mai dai totul intr-un clocot si ciorba e gata. Amesteci apoi 200 g de iaurt cu 3 catei de usturoi pisati si otet dupa gust si aduci acest sos alaturi de ciorba, pentru a mai adauga in ciorba daca mai doreste cineva.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu