Ingrediente necesare pentru muraturi asortate:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 1 kg conopida
- 1 kg ardei gras
- 1 kg castraveti
- 1 kg gogosari
- 500 g morcovi
- 500 g arpagic
- 500 g gogonele
- 500 ml otet
- 3 linguri de sare
- o capatana de usturoi
- piper boabe
- foi de dafin
- ienibahar
Mod de preparare pentru muraturi asortate:
Se spala bine toate legumele. Ardeii grasi si gogosarii se curata de cotoare si de seminte, apoi se taie in fasii. Morcovii si castravetii se curata, apoi se taie in rondele, ca si gogonelele. Conopida se curata si se desface in buchetele. Se amesteca toate legumele, la care se adauga arpagicul si cateii de usturoi, curatati, dar lasati intregi, intr-un lighean de plastic, apoi se pun in borcan, astfel incat sa fie cat mai raspandite. Otetul se pune la fiert cu un litru jumatate de apa, adaugand sarea, boabe de piper si de ienibahar, precum si cateva foi de dafin, apoi, dupa ce clocoteste cateva minute, se toarna peste muraturi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu