Ingrediente necesare pentru drob de miel:
- organele de la un miel
- 200 g carne de miel
- 2-3 oua fierte tari
- 100 ml lapte
- 1 chifla
- 2 oua
- 1 ceapa mica
- 1 legatura ceapa verde
- 1 morcov
- 3 fire de usturoi verde
- 1 telina
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 1 prapur de miel
- sare
- piper
- otet
Mod de preparare pentru drob de miel:
Organele si carnea de miel le speli in apa rece. Cureti carnea si organele de pielita si le tai in bucati. Le tii pentru un sfert de ora in apa rece, in care pui doua linguri de otet si o ceapa taiata in sferturi. Muti bucatile de carne intr-o oala cu apa rece si le fierbi fara sare, la foc mic, jumatate de ora. Arunci apa si le lasi sa se raceasca. Organele fierte le tai in cubulete, iar carnea fiarta o dai prin masina de tocat. La sfarsit zdrobesti cu mana chifla inmuiata in lapte, apoi adaugi cele doua oua crude, un praf de sare si amesteci. Ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul, toate spalate si curatate, le tai marunt si le adaugi peste restul de compozitie. Condimentezi cu sare si piper. Daca aceasta compozitie nu se leaga bine, mai adaugi un ou crud. Ouale fierte le pui in mijlocul amestecului si rulezi. Speli bine prapurele si invelesti cu el drobul. Pui drobul intr-o tava unsa cu ulei sau intr-o cratita, pe un strat de legume (morcovul si telina taiate cubulete). Coci 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Rastorni drobul pe un fund de lemn si il lasi sa se raceasca, dupa care il tai bucati.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu