Ingrediente folosite pentru pasca cu aluat de cozonac:
- 300 g de aluat de cozonac - 2 linguri unt pentru uns forma Pentru umplutura: - 1/2 pahar zahar - 1 lingura faina - 1 praf de sare - 1 lingura mare de stafide - 3 oua - 1 lingura unt - 1/2 pahar smantana dulce - scortisoara - esenta de vanilie si rom - coaja de lamaie sau de portocala |
Pasca cu aluat de cozonac se prepara astfel:
Mixezi branza de vaci cu zaharul, un praf de sare, faina, doua oua, o lingura de unt, smantana si mirodenii, dupa gust. Adaugi stafidele si amesteci bine. Ungi o forma rotunda potrivita cu unt, intinzi jumatate de aluat in foaie si imbraci forma. Torni compozitia cu branza in forma si din jumatate din aluatul oprit faci un snur mai lung impletit si il asezi pe marginile pascai. Mai faci doua snururi mai mici impletite, pe care le asezi in forma de cruce deasupra umpluturii, lipind bine capetele. O ungi cu un ou batut. O introduci in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 45-50 de minute. Lasi pasca cu aluat de cozonac sa se raceasca bine in forma, dupa care o rastorni.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu