Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 3 aprilie 2012

Pasca cu aluat de cozonac

Ingrediente folosite pentru pasca cu aluat de cozonac:


- 300 g de aluat de cozonac
- 2 linguri unt pentru uns forma

Pentru umplutura:
- 1/2 pahar zahar
- 1 lingura faina
- 1 praf de sare
- 1 lingura mare de stafide
- 3 oua
- 1 lingura unt
- 1/2 pahar smantana dulce
- scortisoara
- esenta de vanilie si rom
- coaja de lamaie sau de portocala

Pasca cu aluat de cozonac se prepara astfel:



    Mixezi branza de vaci cu zaharul, un praf de sare, faina, doua oua, o lingura de unt, smantana si mirodenii, dupa gust. Adaugi stafidele si amesteci bine. Ungi o forma rotunda potrivita cu unt, intinzi jumatate de aluat in foaie si imbraci forma. Torni compozitia cu branza in forma si din jumatate din aluatul oprit faci un snur mai lung impletit si il asezi pe marginile pascai. Mai faci doua snururi mai mici impletite, pe care le asezi in forma de cruce deasupra umpluturii, lipind bine capetele. O ungi cu un ou batut. O introduci in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 45-50 de minute. Lasi  pasca cu aluat de cozonac sa se raceasca bine in forma, dupa care o rastorni.


Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu