Ingrediente folosite pentru mancarica de miel:
-1 kg carne de miel - 1 lingura unt - 2 cepe - cateva boabe de piper - 1/2 lingura untura - 1 lingura faina - zeama de la o jumatate lamaie - 2 galbenusuri - 1 lingura lapte sau smantana - putin patrunjel verde |
Mancarica de miel se prepara astfel:
Tai carnea de miel in zece bucati, le speli si le prajesti intr-o cratita cu 1 lingura de unt si 2 cepe taiate subtire. Sarezi, pui cateva boabe de piper si amesteci pe foc, pana ce carnea se prajeste usor. Torni apoi 2 cesti de apa si lasi sa fiarba. Intr-o cratita calesti in untura faina, amesteci, stingi cu o ceasca din zeama de la fiertul mielului. Torni acest sos peste carnea de miel si adaugi si zeama de lamaie. Bati galbenusurile intr-o farfurie, adaugi laptele si torni incet sosul putin racit. Rastorni totul peste carnea de miel, dai cratita deoparte, presari putin patrunjel verde. Nu mai lasi mancarica de miel sa fiarba, fiindca sosul s-ar taia.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu