Ingrediente folosite pentru spinare de miel cu sos de leurda:
- 4 bucati spinare de miel - 4 catei de usturoi - 4 ramurele de rozmarin - 4 linguri ulei - 150 ml vin rosu - 200 ml supa de carne - 2 lingurite amidon - 1/2 legatura leurda - 100 g unt - sare - piper - 1 kg cartofi - 50 g rosii uscate - 1 lingura rozmarin proaspat - 1 lingura patrunjel |
Mod de preparare pentru spinare de miel cu sos de leurda :
Toci marunt usturoiul si rozmarinul si le amesteci cu uleiul, introduci carnea, o lasi 30 minute, dupa care o prajesti in ulei incins si o introduci in cuptorul preincalzit la 90 grade C pentru aproape o ora. O tii la cald, la 60 de grade C inca 30 minute. Stingi sosul din tigaie cu vin si lasi sa fiarba pana scade la jumatate. Adaugi supa de carne si dai intr-un clocot, dupa care adaugi amidonul dizolvat in apa rece si amesteci continuu pana se leaga. Tai marunt leurda, o adaugi in sos, il iei de pe foc, incorporezi untul si condimentezi cu sare si piper. Tai cartofii feliute mici si ii prajesti in unt 20 minute, la foc mic. Adaugi peste cartofi, rosiile taiate fasii, partunjelul si rozmarinul tocate, mai lasi putin pe foc spinarea de miel cu sos de leurda si condimentezi cu sare dupa gust.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu