Ingrediente folosite pentru pulpa de miel impanata:
- 1 pulpa de miel - 4 bucati praz - 2-3 cartofi - 2 rosii mari - 2 ardei grasi - 1 dovlecel - 1 vanata - 3-4 fire menta verde - 3-4 fire busuioc verde - 4-5 fire cimbru verde - 1 cana vin alb sec - 100 ml ulei floarea soarelui - 40 ml ulei de masline - sare - piper |
Pulpa de miel impanata se prepara astfel:
Toci marunt menta, rozmarinul, busuiocul, usturoiul, un fir de cimbru si le amesteci. Faci in pulpa de miel incizii mici, in care introduci amestecul de ierburi. Pui pulpa intr-o tava, adaugi jumatate din uleiul de floarea soarelui, din vin, sare, piper si o introduci la cuptor pentru 50 minute. Tai bucati mari cartofii, rosiile, ardeii, dovlecelul, vanata si partea alba de la praz. Le condimentezi cu sare si piper si le asezi de jur imprejurul pulpei de miel dupa ce a stat 50 minute la cuptor. Presari legumele cu cimbru tocat si stropesti totul cu uleiul si vinul ramase. Mai lasi la cuptor 20 minute, cu folie de aluminiu deasupra. Frunzele de la praz le pui la fiert pana devin o pasta. Scurgi apa, adaugi uleiul de masline, sare si piper si mixezi pana obtii un piure. Il intinzi cu o pensula atat pe carne, cat si pe legume. Mai lasi pulpa de miel impanata la cuptor inca 15 minute, fara folie, la 170 grade C.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu