Ingrediente pentru coronita cu mac:
Pentru aluat: - 30 g drojdie - 100 g zahar pudra - 250 ml lapte - 500 g faina - 3 galbenusuri - 2 pliculete zahar vanilat - 1 praf de sare - 100 g unt Pentru umplutura: - 300 g mac macinat - 250 ml lapte - 3-4 linguri zahar - 1 ou pentru uns |
Mod de preparare pentru coronita cu mac:
Fierbi macul macinat cu laptele si zaharul 10 minute, pana scade aproape tot laptele. Amesteci drojdia cu o lingura de zahar si lapte caldut. Adaugi jumatate din faina cernuta si amesteci. Acoperi cu un prosop si lasi sa creasca, la cald, 20 minute. Bati galbenusurile cu zaharul pudra, cu zaharul vanilat si un praf de sare pana se albesc. Adaugi untul si mixezi foarte bine. Pui compozitia peste maiaua crescuta, adaugi laptele cald, restul de faina cernuta si framanti un aluat care nu se lipeste de maini. Il lasi sa creasca, la cald, pana isi dubleaza volumul. Intinzi o foaie de 40x20 cm si groasa de 1 cm. Pui umplutura de mac si rulezi. Asezi ruloul pe o tava in care ai pus hartie de copt si unesti bine capetele pentru a iesi o coronita. Pui in mijlocul coronitei un recipient rotund rezistent la caldura. Lasi coronita sa creasca alte 20 minute. Cu un cutit bine ascutit, tai coronita in partea de sus, din 2 in 2 cm, avand grija sa nu tai pana la capat (spre interior). Ungi coronita cu ou batut si o introduci in cuptorul incins la 180 C timp de 15 minute, apoi reduci temperatura la 160 C si mai lasi 25-30 de minute. Lasi coronita cu mac sa se raceasca, dupa care o poti servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu