Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 1 aprilie 2012

Coronita cu mac

Ingrediente pentru coronita cu mac:


Pentru aluat:
- 30 g drojdie
- 100 g zahar pudra
- 250 ml lapte
- 500 g faina
- 3 galbenusuri
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 100 g unt

Pentru umplutura:
- 300 g mac macinat
- 250 ml lapte
- 3-4 linguri zahar
- 1 ou pentru uns

Mod de preparare pentru coronita cu mac:


   Fierbi macul macinat cu laptele si zaharul 10 minute, pana scade aproape tot laptele. Amesteci drojdia cu o lingura de zahar si lapte caldut. Adaugi jumatate din faina cernuta si amesteci. Acoperi cu un prosop si lasi sa creasca, la cald, 20 minute. Bati galbenusurile cu zaharul pudra, cu zaharul vanilat si un praf de sare pana se albesc. Adaugi untul si mixezi foarte bine. Pui compozitia peste maiaua crescuta, adaugi laptele cald, restul de faina cernuta si framanti un aluat care nu se lipeste de maini. Il lasi sa creasca, la cald, pana isi dubleaza volumul. Intinzi o foaie de 40x20 cm si groasa de 1 cm. Pui umplutura de mac si rulezi. Asezi ruloul pe o tava in care ai pus hartie de copt si unesti bine capetele pentru a iesi o coronita. Pui in mijlocul coronitei un recipient rotund rezistent la caldura. Lasi coronita sa creasca alte 20 minute. Cu un cutit bine ascutit, tai coronita in partea de sus, din 2 in 2 cm, avand grija sa nu tai pana la capat (spre interior). Ungi coronita cu ou batut si o introduci in cuptorul incins la 180 C timp de 15 minute, apoi reduci temperatura la 160 C si mai lasi 25-30 de minute. Lasi coronita cu mac sa se raceasca, dupa care o poti servi.




Recomandari:

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu