Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 31 martie 2012

Cozonac cu stafide

Ingrediente necesare pentru cozonac cu stafide:


- 250 ml lapte
- 30 g drojdie
- 100 g zahar pudra
- 500 g faina
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita esenta de portocala
- 100 g unt
- 1 praf de sare
- 150 g stafide
- unt pentru uns vasul

Pentru glazura:
- 2 albusuri
- 100 g zahar pudra

Pentru decor:
- 30 g nuci
- 30 g alune

Cozonacul cu stafide se prepara astfel:



   Amesteci drojdia cu o lingura de zahar si laptele caldut. Adaugi jumatate din faina cernuta de doua ori si amesteci. Lasi sa creasca, la cald, 30 minute. Bati galbenusurile cu restul de zahar pudra, un praf de sare si esenta de portocala. Adaugi untul moale si aluatul crescut.Adaugi faina ramasa, stafidele si amesteci bine. Lasi aluatul sa creasca, la loc cald, pentru 40 de minute. Dupe ce a crescut, framanti usor aluatul, ii dai forma rotunda si-l pui intr-un vas termorezistent mai inalt uns cu unt. Il lasi sa creasca alte 30 de minute. Il coci, la foc mic, in cuptorul preincalzit la 180 C 45 de minute, sa se rumeneasca. Il lasi sa se racoreasca in forma, dupa care il rastorni si-l lasi sa se raceasca. Mixezi albusurile cu zaharul pudra cernut, glazurezi cozonacul si presari nucile si alunele zdrobite. Lasi sa se intareasca glazura. Cozonacul cu stafide se serveste rece.




Recomandari:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu