Ingrediente folosite la prepararea fripturii de miel:
Pentru friptura: - 1 pulpa superioara de miel - rozmarin - cimbru - salvie - usturoi - 1 legatura de ceapa verde - 1 morcov ras - ulei de masline - sare - piper Pentru piure: - 1 kg pastarnac - 1/2 kg cartofi - 200 g ceapa - 100 g smantana lichida |
Mod de preparare pentru friptura de miel:
Cureti carnea, ca pentru rulada, o bati cu folie, ca sa nu ii rupi fibra. O intorci pe partea cealalta, astfel partea batuta sa ramana la exterior. Pui pe pulpa pat de rozmarin, cimbru, salvie, ceapa verde, usturoi si morcov dat prin razatoare. Rulezi carnea cu verdeturile in interior si legi cu sfoara. Rumenesti rulada in ulei de masline, pana ii dai crusta, dupa care o introduci la cuptor timp de 25-30 de minute. Cuptorul trebuie incalzit la 200 grade C. Presari pe friptura de miel sare si piper cand o scoti din cuptor. Fierbi legumele, le strecori de apa si le pasezi. Se amesteca treptat cu smantana lichida, sare si piper, dupa gust. Consistenta trebuie sa fie cea a unui piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu