Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 11 aprilie 2012

Friptura de miel

Ingrediente folosite la prepararea fripturii de miel:


Pentru friptura:
- 1 pulpa superioara de miel
- rozmarin
- cimbru
- salvie
- usturoi
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 morcov ras
- ulei de masline
- sare
- piper

Pentru piure:
- 1 kg pastarnac
- 1/2 kg cartofi
- 200 g ceapa
- 100 g smantana lichida

Mod de preparare pentru friptura de miel:


    Cureti carnea, ca pentru rulada, o bati cu folie, ca sa nu ii rupi fibra. O intorci pe partea cealalta, astfel partea batuta sa ramana la exterior. Pui pe pulpa pat de rozmarin, cimbru, salvie, ceapa verde, usturoi si morcov dat prin razatoare. Rulezi carnea cu verdeturile in interior si legi cu sfoara. Rumenesti rulada in ulei de masline, pana ii dai crusta, dupa care o introduci la cuptor timp de 25-30 de minute. Cuptorul trebuie incalzit la 200 grade C. Presari pe friptura  de miel sare si piper cand o scoti din cuptor. Fierbi legumele, le strecori de apa si le pasezi. Se amesteca treptat cu smantana lichida, sare si piper, dupa gust. Consistenta trebuie sa fie cea a unui piure de cartofi.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu