Ingrediente folosite la ciorba de miel cu tarhon:
- 400 g carne de miel - 1 ceapa - 2 morcovi medii - 1 telina mica - 1 pastarnac mic - 1 legatura ceapa verde - 1/3 pahar de orez - 1 legatura mica de tarhon - 1/2 cana smantana - 2 galbenusuri - 1 lingura faina - 1/2 legatura patrunjel - 7-8 boabe piper negru - sare - otet |
Mod de preparare pentru ciorba de miel cu tarhon:
Portionezi carnea, o oparesti in apa clocotita, o clatesti bine in apa rece si apoi o pui la fiert. Cureti, speli si tai felii zarzavatul. Dupa ce spumezi carnea, pui zarzavatul tocat, orezul spalat bine si scurs, sare,dupa gust si boabele de piper. Fierbi la foc mic timp de 25-30 minute. Adaugi tarhonul si ceapa verde tocate marunt, otet, dupa gust si bati bine galbenusurile cu smantana si cu lingura de faina. Opresti focul si dregi ciorba cu amestecul de smantana si galbenusuri. La final, presari peste ciorba de miel cu tarhon patrunjelul tocat marunt, o lasi 10 minute si o servesti.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu