Ingrediente necesare pentru drob de miel si pasare:
- ficatul si prapurul mielului - 1 kg ficat de pasare - 5 oua - o lingurita condiment din legume - 3 legaturi ceapa verde - 2 legaturi usturoi verde - 1 legatura marar - un praf nucsoara - sare - pipre alb - boia - 2 linguri de ulei de masline |
Drobul de miel si pasare se prepara astfel:
Treci repede cele doua feluri de ficat prin jet de apa rece. Le fierbi separat, le scurgi si le dai prin masina de tocat. Speli verdeata, ceapa si usturoiul si le tai marunt. Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu un praf de sare. Aprinzi focul la cuptor. Amesteci ficatul cu galbenusurile, verdeata, ceapa, usturoiul, condimentele si sarezi dupa gust. Incorporezi albusurile batute, amestecand usor, de jos in sus. Ungi o forma cu ulei si o tapetezi cu prapuru. Torni compozitia, o acoperi cu marginile prapurului, iar deasupra torni uleiul de masline. Dai la cuptor, la foc mijlociu, peste 25-30 minute. Lasi drobul de miel si pasare sa se raceasca in forma, apoi il portionezi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu