Ingrediente necesare pentru pulpa de miel la tava:
- 1 pulpa de miel dezosata de circa 2 kg - 2 cepe medii - 2 morcovi medii - 4 catei de usturoi - 1/2 pahar ulei - 1 lingura cimbru uscat - 2 crengute de rozmarin proaspat - 1 pahar vin alb sec - sare - piper negru macinat |
Pulpa de miel la tava se prepara astfel:
Stergi bine carnea cu carpa umeda, tai legumele curatate si spalate in bucati mari si le asezi, grupat intr-o tava. Pisezi usturoiul si il amesteci cu rozmarinul tocat marunt, cimbrul, sare si piper, dupa gust. Freci carnea cu acest amestec si apoi cu ulei. Asezi carnea peste legume si introduci tava in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc maxim, dupa care o stropesti cu vin si o coci, la foc mediu, inca timp de o ora. Scoti carnea din cuptor, o lasi 10 minute sa se odihneasca si apoi o tai felii. Pulpa de miel la tava o poti servi alaturi cu legumele din tava.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu