Ingrediente folosite pentru placinta cu carne de miel:
- 750 g carne de miel - 400 g faina - 4 oua - 50 ml ulei - 100 g unt - 2-3 linguri ceapa verde - 1 legatura marar - 100 ml vin alb - sare - piper |
Placinta cu carne de miel se prepara astfel:
Treci prin masina de tocat carnea de miel. Inabusi ceapa tocata la foc mic, in ulei cu putina apa, apoi adaugi carnea tocata. Dupa ce s-a calit carnea, torni vinul, condimentezi si mai lasi sa scada 15 minute. Dupa ce iei vasul de pe foc, adaugi verdeata tocata, amesteci si lasi la racit. Din faina, oua, sare, 2 linguri ulei si putina apa calduta faci un aluat pe care-l imparti in doua foi mai groase. Ungi tava, o tapetezi cu faina, inclusiv pe margini si pui o foaie de aluat. O ungi cu unt, asezi umplutura, o acoperi cu cealalta foaie, o ungi si pe aceasta cu unt si o coci aproximativ 30 minute in cuptorul incins la foc potrivit. Placinta cu carne de miel se serveste calda.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu