Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 28 aprilie 2013

Tarta pascala

Ingrediente necesare pentru tarta pascala:


Pentru aluat iti trebuie:

- 500 g faina
- 1 cub de drojdie
- 150 g margarina pentru copt si gatit
- 150 ml apa
- 1 praf de sare
- 1 lingurita otet

Pentru umplutura iti trebuie:


- 6 oua fierte
- 4 oua crude
- 300 g spanac proaspat
- 200 g telemea
- 2 cepe
- 1 lingura ulei
- sare
- piper



Mod de preparare pentru tarta pascala:



               Amesteci faina cu drojdia dizolvata in apa calda, un praf de sare, margarina pentru copt si gatit topita, otetul si framanti un aluat elastic, pe care-l lasi sa creasca. Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in putin ulei. Adaugi spanacul tocat marunt si-l lasi la foc 15 minute, cat sa se inmoaie. Dai cratita deoparte, o lasi sa se racoreasca putin si adaugi telemeaua maruntita, ouale crude, sare si piper dupa gust. Trei sferturi din aluat il intinzi in foaie mare si imbraci cu ea o forma de tort, lasand aluatul sa curga peste forma. Pui compozitia de spanac si asezi ouale fierte intregi si curatate de coaja. Acoperi tarta cu o foaie subtire intinsa din aluatul ramas. Rasucesti aluatul in surplus (cel cu care ai imbracat forma), lipindu-l de foaia de deasupra. Introduci forma la cuptor pentru o ora, la foc potrivit. Tarta se serveste calda sau rece.










Recomandari:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu