Ingrediente necesare pentru tarta pascala:
Pentru aluat iti trebuie:
- 500 g faina
- 1 cub de drojdie
- 150 g margarina pentru copt si gatit
- 150 ml apa
- 1 praf de sare
- 1 lingurita otet
Pentru umplutura iti trebuie:
- 6 oua fierte
- 4 oua crude
- 300 g spanac proaspat
- 200 g telemea
- 2 cepe
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
Mod de preparare pentru tarta pascala:
Amesteci faina cu drojdia dizolvata in apa calda, un praf de sare, margarina pentru copt si gatit topita, otetul si framanti un aluat elastic, pe care-l lasi sa creasca. Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in putin ulei. Adaugi spanacul tocat marunt si-l lasi la foc 15 minute, cat sa se inmoaie. Dai cratita deoparte, o lasi sa se racoreasca putin si adaugi telemeaua maruntita, ouale crude, sare si piper dupa gust. Trei sferturi din aluat il intinzi in foaie mare si imbraci cu ea o forma de tort, lasand aluatul sa curga peste forma. Pui compozitia de spanac si asezi ouale fierte intregi si curatate de coaja. Acoperi tarta cu o foaie subtire intinsa din aluatul ramas. Rasucesti aluatul in surplus (cel cu care ai imbracat forma), lipindu-l de foaia de deasupra. Introduci forma la cuptor pentru o ora, la foc potrivit. Tarta se serveste calda sau rece.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu