Ingrediente necesare pentru balmos:
- 2 cani de smantana - 2 cani de malai - 150 g unt - 400 g telemea de vaca - 100 g cascaval |
Mod de preparare pentru balmos:
Intr-un ceaun, se pun pe foc smantana si 100 g unt. Cand incep sa fiarba, se toarna in ploaie malaiul, amestecand in permanenta, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pana se obtine o mamaliga de consistenta potrivita, apoi se rastoarna pe o planseta. Se unge o tava cu untul ramas, se pune jumatate din mamaliga obtinuta, deasupra se presara telemeaua rasa si se acopara cu restul de mamaliga. Peste toate, se presara cascaval ras, dupa care se da tava la cuptor. Cand s-a rumenit frumos balmosul, se scoate si se serveste cat e fierbinte.
Recomandari:
Reteta Chiftelute de peste
Reteta Chiftelute de pui
Reteta Aperitiv de rosii cu leurda
Reteta Rulada aromata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu