Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 18 ianuarie 2013

Balmos

Ingrediente necesare pentru balmos:


- 2 cani de smantana
- 2 cani de malai
- 150 g unt
- 400 g telemea de vaca
- 100 g cascaval


Mod de preparare pentru balmos:


    Intr-un ceaun, se pun pe foc smantana si 100 g unt. Cand incep sa fiarba, se toarna in ploaie malaiul, amestecand in permanenta, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pana se obtine o mamaliga de consistenta potrivita, apoi se rastoarna pe o planseta. Se unge o tava cu untul ramas, se pune jumatate din mamaliga obtinuta, deasupra se presara telemeaua rasa si se acopara cu restul de mamaliga. Peste toate, se presara cascaval ras, dupa care se da tava la cuptor. Cand s-a rumenit frumos balmosul, se scoate si se serveste cat e fierbinte.



Recomandari:

Reteta Chiftelute de peste 
Reteta Chiftelute de pui
Reteta Aperitiv de rosii cu leurda 
Reteta Rulada aromata 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu