Ingrediente folosite pentru rulada aromata:
- 1 kg carne tocata - 2 morcovi - 2 cepe - 3 oua - 3 felii paine - 100 g miez de nuca - 50 g unt - 1 lingura ulei - 3 catei de usturoi - 1 lingura mix de ierburi aromate(marar, patrunjel, cimbru, oregano) - 2 linguri pesmet - sare - piper macinat |
Rulada aromata se prepara astfel:
Amesteci carnea tocata cu sare si piper, dupa gust, apoi o lasi 10-15 minute la frigider. Intre timp, tai ceapa marunt si o calesti bine in ulei bine incins pana se inmoaie putin, apoi dai deoparte. Amesteci bine ceapa calita cu carnea tocata, morcovii taiati cubulete, ouale batute, painea inmuiata si scursa, nuca zdrobita, usturoiul taiat marunt, ierburile aromate si putin piper macinat. Tapetezi o tava cu unt si pesmet, torni compozitia de carne, nivelezi, adaugi un pahar de apa, o acoperi cu folie de aluminiu si o introduci in cuptor preincalzit pentru circa o ora. Scoti folia, apoi o lasi in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Tai felii rulada aromata dupa ce se racoreste si o servesti cu diferite garnituri de legume, salata sau muraturi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu