Ingrediente necesare pentru chiftele cu sos de iaurt si menta:
![]() |
- 500 g carne de vita - 1 ceapa - 3 catei de usturoi - 2 oua - 2 felii de paine - cimbru macinat - patrunjel verde - sare - piper
Pentru sos:
- 500 ml iaurt gros- 1 lingura frunze de menta tocate - 2 catei de usturoi |
Mod de preparare pentru chiftele cu sos de iaurt si menta:
Tai carnea bucati, la treci prin masina de tocat impreuna cu ceapa si cateii de usturoi. Adaugi ouale batute, painea inmuiata scursa bine, ierburi aromate, sare si piper, dupa gust, si amesteci bine. Din compozitia obtinuta formezi chiftele pe care le prajesti in ulei bine incins. Le scoti pe prosoape absorbante pentru a inlatura surplusul de grasime si le asezi pe un platou cald. Separat, amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit si cu frunzele de menta tocate fin. Servesti chiftelele stropite cu sos de iaurt, iar restul sosului il servesti in sosiera, direct la masa.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu