Ingrediente necesare pentru chili con carne:
- 500 g carne tocata de vita - 400 g fasole boabe - 400 ml pulpa de rosii (conserva) - 3 linguri pasta de rosii - 1 ceapa - 2 catei de usturoi - 2 linguri boabe de porumb - 2 linguri ulei - 1 ardei iute - oregano uscat - chimion macinat - crengute de patrunjel verde pentru decor - sare - piper |
Mod de preparare pentru chili con carne:
Fierbi fasolea cu o zi inainte sau folosesti fasole din conserva pentru a scurta timpul de preparare. Calesti ceapa si usturoiul tocate marunt in ulei bine incins, pana se inmoaie. Adaugi carnea si continui calirea pana cand zeama scade si carnea prinde culoare. Adaugi ardeiul taiat marunt, ierburi aromate, dupa gust putina sare si amesteci. Adaugi fasolea scursa de zeama, pulpa si pasta de rosii, porumbul, o jumatate cana de apa calda, acoperi vasul cu capac si-l introduci la cuptor pentru circa 40 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, potriveste gustul de sare si piper si-l mai lasi la cuptor, fara capac, pentru a se rumeni usor. Chili con carne se serveste cald, decorat cu crengute de patrunjel verde.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu