Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 28 mai 2012

Rulada aromata

Ingrediente folosite pentru rulada aromata:

- 1 kg carne tocata
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 3 oua
- 3 felii paine
- 100 g miez de nuca
- 50 g unt
- 1 lingura ulei
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura mix de ierburi aromate(marar, patrunjel, cimbru, oregano)
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper macinat

Rulada aromata se prepara astfel:


    Amesteci carnea tocata cu sare si piper, dupa gust, apoi o lasi 10-15 minute la frigider. Intre timp, tai ceapa marunt si o calesti bine in ulei bine incins pana se inmoaie putin, apoi dai deoparte. Amesteci bine ceapa calita cu carnea tocata, morcovii taiati cubulete, ouale batute, painea inmuiata si scursa, nuca zdrobita, usturoiul taiat marunt, ierburile aromate si putin piper macinat. Tapetezi o tava cu unt si pesmet, torni compozitia de carne, nivelezi, adaugi un pahar de apa, o acoperi cu folie de aluminiu si o introduci in cuptor preincalzit pentru circa o ora. Scoti folia, apoi o lasi in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Tai felii rulada aromata dupa ce se racoreste si o servesti cu diferite garnituri de legume, salata sau muraturi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu