Ingrediente folosite pentru placinta cu legume:
Pentru aluat: - 150 g branza de vaci - 150 g faina - 150 g unt - sare Pentru umplutura: - 1 ardei gras rosu - 3-4 fire de ceapa verde - 5 linguri mazare din conserva - 250 g branza telemea de oi - 1 lingura de ulei - 3 linguri smantana - 2 oua - nucsoara rasa - frunze de salvie - sare - piper macinat |
Placinta cu legume se prepara astfel:
Pasezi branza si o amesteci cu untul taiat bucatele, un praf de sare si faina. Framanti pana se formeaza un aluat omogen, pe care il lasi la frigider circa 45 de minute. Tai ceapa rondele, o calesti doar cat se sa inmoaie putin, adaugi ardeiul taiat cubulete si mazarea scursa. Le calesti un minut, condimentezi cu nucsoara, sare si piper, apoi le iei de pe foc si le lasi sa se receasca. Bati separat, intr-un castron, ouale cu telemeaua rasa si smantana, adaugi legumele calite si le amesteci usor. Intinzi aluatul in foaie, tapetezi cu el o forma de placinta, torni deasupra umplutura, apoi introduci placinta in cuptorul bine incalzit pentru circa 35-40 de minute. Servesti placinta cu legume calda sau rece, garnisita cu frunze de salvie.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu