Ingrediente folosite pentru budinca cu mazare:
- 5 cartofi mai mari - 300 g de mazare din conserva - 200 g costita afumata - 1/2 ardei gras rosu - 200 g telemea de oi - 3 oua - 1 lingura faina - 4 linguri smantana groasa - 2 linguri unt - nucsoara rasa - sare - piper |
Mod de preparare pentru budinca cu mazare:
Fierbi cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare, ii scurgi, ii cureti de coaja si ii tai rondele. Scurgi mazarea de zeama, tai costita bastonase, le rumenesti usor intr-o tigaie neaderenta, apoi le scoti deoparte din grasime. In grasimea lasata calesti putin ardeiul taiat cubulete. Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, asezi un strat cu felii de cartofi, mazare, costita, ardei si repeti operatiunea pana epuizezi ingredientele. Separet bati ouale cu telemeaua de oi rasa, faina, smantana, nucsoara rasa, sare si piper dupa gust. La sfarsit, incorporezi albusurile batute spuma. Torni compozitia peste legumele din vas, deasupra asezi bucatile de costita, ardei si unt, apoi dai vasul la cuptor pentru circa 40-50 de minute.Budinca cu mazare o tai direct in forma si o servesti calda, stropita cu putina smantana.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu