Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 28 mai 2012

Budinca cu mazare

Ingrediente folosite pentru budinca cu mazare:

- 5 cartofi mai mari
- 300 g de mazare din conserva
- 200 g costita afumata
- 1/2 ardei gras rosu
- 200 g telemea de oi
- 3 oua
- 1 lingura faina
- 4 linguri smantana groasa
- 2 linguri unt
- nucsoara rasa
- sare
- piper

Mod de preparare pentru budinca cu mazare:


   Fierbi cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare, ii scurgi, ii cureti de coaja si ii tai rondele. Scurgi mazarea de zeama, tai costita bastonase, le rumenesti usor intr-o tigaie neaderenta, apoi le scoti deoparte din grasime. In grasimea lasata calesti putin ardeiul taiat cubulete. Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, asezi un strat cu felii de cartofi, mazare, costita, ardei si repeti operatiunea pana epuizezi ingredientele. Separet bati ouale cu telemeaua de oi rasa, faina, smantana, nucsoara rasa, sare si piper dupa gust. La sfarsit, incorporezi albusurile batute spuma. Torni compozitia peste legumele din vas, deasupra asezi bucatile de costita, ardei si unt, apoi dai vasul la cuptor pentru circa 40-50 de minute.Budinca cu mazare o tai direct in forma si o servesti calda, stropita cu putina smantana.



Recomandari:

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu