Ingrediente folosite pentru budinca cu sunca:
- 500 g orez - 1,5 l supa de pui - 2 morcovi potriviti fierti - 250 g sunca - 150 g piept de pui fiert - 1 lingura unt - 2 linguri pesmet - 5 oua - 150 g cascaval - 2-3 fire de patrunjel - sare - piper |
Budinca cu sunca se prepara astfel:
Pui orezul la fiert in supa de pui si il lasi pana se patrunde bine, dupa care il dai sa se raceasca. Tai un morcov fasii, iar pe celalalt, sunca si carnea de pui cubulete. Amesteci usor orezul cu ouale batute bine, cu sunca, morcovii, pieptul de pui, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, dupa gust. Ungi o forma de tort cu unt si o tapetezi cu pesmet, dupa care torni compozitia de orez. O introduci in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, presari deasupra cascavalul ras. Lasi budinca cu sunca sa se racoreasca, dupa care o tai si o servesti.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu