Ingrediente folosite pentru bame a la grecque:
- 600 g bame - 4 rosii - 4 linguri de ulei - 2 linguri de bulion - 1/2 cana de vin alb - o lamaie - o lingura de otet - o lingura de marar - sare - piper |
Bame a la grecque se prepara astfel:
Bamele alese cat mai fragede, se spala, se curata de codite, apoi se oparesc cu apa clocotita si otet. Se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs, dupa care se calesc intr-un vas cu doua linguri de ulei, amestecand, sa se patrunda uniform. Cand s-au inmuiat, se scot in alt vas si se stropesc cu zeama de lamaie. Ceapa, curatata, spalata si tocata marunt, se caleste in restul de ulei, apoi se adauga bulionul si se stinge cu vin. Se amesteca si se lasa sa fiarba in clocot mic vreo cinci minute, dupa care e toarna peste bame. Se adauga mararul, tocat marunt, sare si piper, precum si rosiile, taiate in felii. Se da la cuptor pana se inmoaie rosiile si isi lasa sucul peste bame. Inainte de a se servi, se lasa sa se raceasca.
Recomandari:
Reteta Rulou de peste cu oua
Reteta Snitele de porc
Reteta Budinca cu sunca
Reteta Tartar din carne uscata si branza
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu