Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 18 ianuarie 2013

Bors ardelenesc cu afumatura

Ingrediente necesare pentru bors ardelenesc cu afumatura:


- 500 g carne afumata de porc
- o ceapa
- 2 morcovi
- o radacina de patrunjel
- un pastarnac
- o telina
- 2 cartofi
- 2 linguri de bulion
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de smantana
- 500 ml bors
- o legatura de patrunjel
- o legatura de leustean
- sare
- piper
- cimbru


Mod de preparare pentru bors ardelenesc cu afumatura:


   Se curata carnea, se spala, se taie in bucatele si se fierbe in apa cu sare. Se curata si se spala zarzavatul si ceapa, si se taie in felii si se calesc in ulei, stingandu-se cu bulionul diluat cu putina apa. Se adauga usturoiul pisat si putin cimbru si se toarna totul peste carne. Cartofii se curata, se spala, se taie in cuburi si se adauga la fiert. Borsul se fierbe separat si se spumeaza, turnandu-se in ciorba cand carnea este fiarta. Se mai lasa doua-trei  clocote, apoi daca se doreste se poate  adauga si smantana, se potriveste de sare si piper si se presara verdeata tocata.



Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu