Ingrediente necesare pentru bors ardelenesc cu afumatura:
- 500 g carne afumata de porc - o ceapa - 2 morcovi - o radacina de patrunjel - un pastarnac - o telina - 2 cartofi - 2 linguri de bulion - 4 catei de usturoi - 4 linguri de ulei - 4 linguri de smantana - 500 ml bors - o legatura de patrunjel - o legatura de leustean - sare - piper - cimbru |
Mod de preparare pentru bors ardelenesc cu afumatura:
Se curata carnea, se spala, se taie in bucatele si se fierbe in apa cu sare. Se curata si se spala zarzavatul si ceapa, si se taie in felii si se calesc in ulei, stingandu-se cu bulionul diluat cu putina apa. Se adauga usturoiul pisat si putin cimbru si se toarna totul peste carne. Cartofii se curata, se spala, se taie in cuburi si se adauga la fiert. Borsul se fierbe separat si se spumeaza, turnandu-se in ciorba cand carnea este fiarta. Se mai lasa doua-trei clocote, apoi daca se doreste se poate adauga si smantana, se potriveste de sare si piper si se presara verdeata tocata.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu