Ingrediente folosite pentru bors de crap:
- 1 kg crap - un morcov - o radacina de patrunjel - 2 cepe - o lingura de bulion - 2 linguri de orez - 500 ml bors - o legatura de leustean - sare - piper |
Borsul de crap se prepara astfel:
Pestele, cu tot cu cap, se curata, se transeaza si se sareaza, lasandu-se pe un platou. Se curata morcovul si radacina de patrunjel, se spala si se dau prin razatoare, apoi se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare, impreuna cu ceapa, tocata marunt. Cand s-au inmuiat, se adauga orezul, ales si spalat. Dupa ce se fierbe orezul, se adauga bulionul, diluat cu putina apa, bucatile de peste, precum si borsul, fiert separat si spumat. Se sareaza si se pipereaza. Se lasa pe foc cam un sfert de ora, pana fierbe pestele. Se serveste cu leustean tocat presarat in farfurii, cu mamaliguta si ardei iute.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu