Ingrediente pentru ciorba de burta:
- 400g burta de vaca - un picior de vaca - 2 cepe - 2 morcovi - un pastarnac - o radacina de patrunjel - 2 oua - 4 linguri de smantana - o capatana de usturoi - 4 linduri de otet - o legatura de patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru ciorba de burta:
Burta curatata si spalata, se freaca bine pe toate partile cu malai, apoi se inmoaie in otet, se clateste si se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Piciorul de vaca se fierbe, timp de aproximativ trei ore, intr-o oala cu cinci litri de apa, dupa care se scoate, se curata carnea de pe os si se taie in fasii subtiri. In zeama in care a fiert, complectata cu apa pana la cinci litri, se pune sa fiarba burta, tot cam trei ore, dupa care se scoate, se taie julienne si se fierbe din nou, inpreuna cu carnea de pe picior, cu ciapa si zarzavatul, toate marunt, turnand si otetul. Cand zeama scade cam la jumatate, se prepara un liezon din cele doua galbenusuri frecate cu smantana si amestecate cu usturoiul pisat si putina sare. Pentru ca smantana sa nu se taie, cand va fi adaugata in ciorba, liezonul se diluiaza cu o lingura sau doua de zeama, lasata sa se raceasca putin. Se toarna liezonul in ciorba si se mai lasa cinci minute, apoi se pipereaza dupa plac si se presara patrunjel tocat. Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Pentru ca ciorba de burta sa fie mai gustoasa, se mai pot adauga otet, smantana sau mujdei de usturoi.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu