Ingrediente necesare pentru babic:
- 400 g carne de porc - 400 g carne de vita - mate de porc - sare - piper - boia iute de ardei Mod de preparare pentru babic:Se curata si se spala carnea, se taie in bucatele si se da prin masina de tocat. Se adauga la tocatura sare, piper si boia, dupa gust, apoi se da la rece pentru doua-trei zile. Dupa aceea, se scot cutitul si sita de la masina de tocat, se adapteaza palnia pentru carnati, pe care se ruleaza matul. Se umple matul cu tocatura obtinuta, apoi se leaga strans la capete si se atarna afara, sa fie uscat de vant. Se tine asa timp de 15-20 de zile, dupa care se da la fum rece alta doua zile. Dupa aceea, se lasa o zi la presat intre doua funduri de lemn, avand deasupra o greutate de doua-trei kilograme, apoi se scoate din nou afara, lasandu-se alte zece zile la uscat. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu