Ingrediente folosite pentru rulada din piept de pui cu sunca de curcan:
- 300g piept de pui dezosat, fara piele - 100 g sunca de curcan - 100 g cascaval afumat - 1 ardei rosu - 1 ardei verde - 1 ardei galben - unt - salvie - rozmarin - vin alb - smantana - sare - piper - folie de aluminiu |
Rulada din piept de pui cu sunca de curcan se prepara astfel:
Taiem cate o feliuta din fiecare ardei, le punem la copt pe gratar, presarand putina sare. Intre timp, pregatim pieptul de pui prin crestare, apoi il batem ca pe un snitel mare. Taiem o felie de sunca de curcan, peste care asezam doua felii subtiri de cascaval afumat si cele trei felii de ardei. Toate acestea se ruleaza apoi in pieptul de pui. Invelim strans rulada obtinuta in trei straturi de folie de aluminiu, astfel incat sa fie etansa, apoi o asezam intr-o oala inalta cu apa, sa fiarba incet pentru aproximativ o ora si 10 minute. In paralel topim intr-o tigaie putin unt, peste care se presara rozmarin si salvie. Dupa ce a fiert carnea, indepartam folia de aluminiu si tragem rulada in untul din tigaie. Se stinge totul cu vin, pe care il lasam sa se evapore. La sfarsit adaugam smantana. Rulada din piept de pui cu sunca de curcan se mai lasa pe foc pana se omogenizeaza sosul.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu