Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 31 mai 2012

Tort cu crema mascarpone

Ingrediente necesare pentru tort cu crema mascarpone:


- blat de tort
- 400 g mascarpone
- 125 g zahar pudra
- 5 galbenusuri
- 1 ceasca de cafea( de preferat espresso)
- 1 paharel de amaretto
- 400 g ciocolata
- frisca lichida

Mod de preparare pentru tort cu crema mascarpone:


   Se bate cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana cand amestecul devine o spuma alba. Se adauga crema mascarpone si se bate in continuare pana cand compozitia se intareste. Amestecul rezultat se tine la frigider 4 ore. Topim ciocolata in bain-marie si pregatim siropul pentru insiroparea blatului de tort. Siropul se obtine  din amestecul unei cesti de cafea cu 1 paharel de amaretto. In timp ce se topeste ciocolata, insiropam prima foaie de blat, peste care intindem crema mascarpone. Repetam procesul si pentru a doua foie de blat. Dupa ce adaugam si a treia foaie de blat, turnam ciocolata topita, astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului. Pentru decorare folosim frisca, pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie. Tortul cu crema mascarpone se tine la frigider pentru a se intari, la taiere, se foloseste cutit tinut in apa fierbinte.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu