Ingrediente necesare pentru tort cu crema mascarpone:
- blat de tort - 400 g mascarpone - 125 g zahar pudra - 5 galbenusuri - 1 ceasca de cafea( de preferat espresso) - 1 paharel de amaretto - 400 g ciocolata - frisca lichida |
Mod de preparare pentru tort cu crema mascarpone:
Se bate cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana cand amestecul devine o spuma alba. Se adauga crema mascarpone si se bate in continuare pana cand compozitia se intareste. Amestecul rezultat se tine la frigider 4 ore. Topim ciocolata in bain-marie si pregatim siropul pentru insiroparea blatului de tort. Siropul se obtine din amestecul unei cesti de cafea cu 1 paharel de amaretto. In timp ce se topeste ciocolata, insiropam prima foaie de blat, peste care intindem crema mascarpone. Repetam procesul si pentru a doua foie de blat. Dupa ce adaugam si a treia foaie de blat, turnam ciocolata topita, astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului. Pentru decorare folosim frisca, pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie. Tortul cu crema mascarpone se tine la frigider pentru a se intari, la taiere, se foloseste cutit tinut in apa fierbinte.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu