Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 4 februarie 2013

Jemista

Ingrediente folosite pentru jemista:


- 3 cepe
- 2 vinete
- 1/2 cana orez
- 3-4 rosii
- 2-3 ardei
- 1 dovlecel
- frunze de patrunjel
- sare
- piper


Mod de preparare pentru jemista:



           Intr-o cratita calesti ceapa si vinetele curatate, spalate si taiate marunt. Dupa ce le-ai calit, dai cratita deoparte. Adaugi orezul nefiert, sare piper si patrunjel tocat. Cu aceasta compozitie umplii rosiile, ardeii si dovleceii. Decupezi un capacel rosiilor, le scobesti, sarezi si pui putin zahar. Scoti cotoarele ardeilor si dovlecelului ii scoti miezul. Pui capacul inapoi dupa ce ai umplut fiecare leguma. Intr-o cratita de teflon sau alt vas asezi rosiile, ardeii si dovlecelul, pui 1/2 l apa si ii dai la cuptor. Dupa jumatate de ora sunt gata. Ornezi cu frunze de patrunjel.












Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu