Ingrediente folosite pentru jemista:
- 3 cepe - 2 vinete - 1/2 cana orez - 3-4 rosii - 2-3 ardei - 1 dovlecel - frunze de patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru jemista:
Intr-o cratita calesti ceapa si vinetele curatate, spalate si taiate marunt. Dupa ce le-ai calit, dai cratita deoparte. Adaugi orezul nefiert, sare piper si patrunjel tocat. Cu aceasta compozitie umplii rosiile, ardeii si dovleceii. Decupezi un capacel rosiilor, le scobesti, sarezi si pui putin zahar. Scoti cotoarele ardeilor si dovlecelului ii scoti miezul. Pui capacul inapoi dupa ce ai umplut fiecare leguma. Intr-o cratita de teflon sau alt vas asezi rosiile, ardeii si dovlecelul, pui 1/2 l apa si ii dai la cuptor. Dupa jumatate de ora sunt gata. Ornezi cu frunze de patrunjel.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu