Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 11 februarie 2013

Gem de pere condimentat

Ingrediente necesare pentru gem de pere condimentat:


- 1 1/2 kg pere
- 1 kg zahar
- 1 radacina de ghimbir sau 1/2 lingurita ghimbir uscat macinat
- 1/2 lingurita seminte de coriandru
- 1/2 lingurita piper boabe


Mod de preparare pentru gem de pere condimentat:


            Cureti perele, le tai in sferturi si le indepartezi boabele, apoi le dai pe razatoarea mare si le amesteci cu zaharul. Dupa 1 ora, adaugi radacina de ghimbir curatata de coaja si rasa fin. Amesteci si pui vasul pe foc iute, pentru 5 minute, apoi micsorezi intensitatea focului si continui sa fierbi gemul, amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn. Pui intr-un tifon boabele de coriandru si piper, le legi cu ata si le imersezi in gem pentru 2-3 minute sau mai mult in functie de cat de condimentat doresti sa fie gemul. Probezi daca gemul se ingheaga. Cald, il pui in borcane de 400 ml , asezate pe lame de cutit. Inchizi ermetic borcanele si le lasi sub paturi pana a doua zi, pentru o racire completa.














Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu