Ingrediente necesare pentru gem de pere condimentat:
- 1 1/2 kg pere
- 1 kg zahar
- 1 radacina de ghimbir sau 1/2 lingurita ghimbir uscat macinat
- 1/2 lingurita seminte de coriandru
- 1/2 lingurita piper boabe | |
|
Mod de preparare pentru gem de pere condimentat:
Cureti perele, le tai in sferturi si le indepartezi boabele, apoi le dai pe razatoarea mare si le amesteci cu zaharul. Dupa 1 ora, adaugi radacina de ghimbir curatata de coaja si rasa fin. Amesteci si pui vasul pe foc iute, pentru 5 minute, apoi micsorezi intensitatea focului si continui sa fierbi gemul, amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn. Pui intr-un tifon boabele de coriandru si piper, le legi cu ata si le imersezi in gem pentru 2-3 minute sau mai mult in functie de cat de condimentat doresti sa fie gemul. Probezi daca gemul se ingheaga. Cald, il pui in borcane de 400 ml , asezate pe lame de cutit. Inchizi ermetic borcanele si le lasi sub paturi pana a doua zi, pentru o racire completa.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu