Ingrediente folosite pentru jeleu de agrise:
- 1 1/2 agrise - 800 g zahar |
Jeleul de agrise se prepara astfel:
Speli agrisele si le cureti de codite. Le treci prin masina pentru suc de rosii, separand astfel coaja si seminte. Rezulta o pasta verde, careia ii masori volumul. La 1 l pasta, adaugi 800 g zahar. Pui compozitia la fiert, la foc mijlociu, intr-o cratita emailata, cu suprafata mare, special folosita pentru dulceturi, pentru ca lichidul sa se evapore usor. Dupa cateva minute de fiert, culoarea se schimba din verde in rosu rubiniu. Amesteci cu o lingura de lemn folosita numai la prepararea dulciurilor. Lasi sa mai fiarba 5-6 minute, apoi iei vasul de pe foc. Torni jeleul fierbinte in borcane uscate, de 350 ml, le legi si le lasi sa se raceasca sub patura. A doua zi, jeleul rece, dulce-acrisor, se intareste, agrisele continand multe pectine.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu