Ingrediente pentru dulceata de cirese amare:
|
- 1,300 kg cirese amare
- 50 ml zeama de lamaie
- 1 baton de vanilie
|
Mod de preparare pentru duloceata de cirese amare:
Speli fructele, le cureti de codite si de samburi si le pui intr-o cratita de 3-4 l. Presari zaharul, torni zeama de lamaie si adaugi bucati de 2-3 cm din batonul de vanilie. Acoperi vasul si amesteci prin rasturnari repetate, apoi lasi fructele la rece 5-6 ore. Fierbeti dulceata la foc iute, asezand cratita nu direct pe flacara, ci pe un gratar metalic. Indepartezi spuma care se formeaza. Cand dulceata a inceput sa se lege si ai probat siropul, adaugi zeama de lamaie, stingi focul si acoperi vasul cu un servet umed. Dupa ce s-a racit, scoti batonul de vanilie si torni
dulceata de cirese amare in borcane.
|
|
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu