Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 1 martie 2012

Dulceata de cirese amare

Ingrediente pentru dulceata de cirese amare:


- 1,300 kg cirese amare
- 50 ml zeama de lamaie
- 1 baton de vanilie

Mod de preparare pentru duloceata de cirese amare:


    Speli fructele, le cureti de codite si de samburi si le pui intr-o cratita de 3-4 l. Presari zaharul, torni zeama de lamaie si adaugi bucati de 2-3 cm din batonul de vanilie. Acoperi vasul si amesteci prin rasturnari repetate, apoi lasi fructele la rece 5-6 ore. Fierbeti dulceata la foc iute, asezand cratita nu direct pe flacara, ci pe un gratar metalic. Indepartezi spuma care se formeaza. Cand dulceata a inceput sa se lege si ai probat siropul, adaugi zeama de lamaie, stingi focul si acoperi vasul cu un servet umed. Dupa ce s-a racit, scoti batonul de vanilie si torni dulceata de cirese amare in borcane.



Recomandari:

Reteta  Dulceata de trandafiri

Reteta  Dulceata de cirese amare  

Reteta  Peltea de mere 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu