Ingrediente pentru dulceata de trandafiri:
|
- 350 g petale de trandafiri pentru dulceata
- 500 g zahar
- zeama de la 1 lamaie
- 250 ml apa
|
Mod de preparare pentru dulceata de trandafiri:
Culegi petalele si le tai partea alba, cu care se prind de floare, caci este amaruie. Torni zeama de lamaie in castron, peste petale, pe care le freci apoi in palme. Fierbi apa cu zaharul pana se ingroasa siropul. Adaugi petalele de trandafiri si zeama de lamaie. Fierbi dulceata pana se leaga siropul, iar petalele impregnate cu sirop plutesc in tot lichidul. Probezi pe o farfurie daca dulceata se leaga: picaturile de sirop nu trebuie sa se lateasca, ci sa ramana bob. Stingi focul, acoperind vasul cu un servet umed. Dupa o racire completa, pui
dulceata de trandafiri in borcane.
|
|
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu