Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 29 februarie 2012

Dulceata de trandafiri

Ingrediente pentru dulceata de trandafiri:


- 350 g petale de trandafiri pentru dulceata
- 500 g zahar
- zeama de la 1 lamaie
- 250 ml apa

Mod de preparare pentru dulceata de trandafiri:


    Culegi petalele si le tai partea alba, cu care se prind de floare, caci este amaruie. Torni zeama de lamaie in castron, peste petale, pe care le freci apoi in palme. Fierbi apa cu zaharul pana se ingroasa siropul. Adaugi petalele de trandafiri si zeama de lamaie. Fierbi dulceata pana se leaga siropul, iar petalele impregnate cu sirop plutesc in tot lichidul. Probezi pe o farfurie daca dulceata se leaga: picaturile de sirop nu trebuie sa se lateasca, ci sa ramana bob. Stingi focul, acoperind vasul cu un servet umed. Dupa o racire completa, pui dulceata de trandafiri  in borcane.


Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu