Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 1 martie 2012

Peltea de caise

Ingrediente pentru peltea de caise:


- 1 kg caise
- 500 g zahar

Mod de preparare pentru  peltea de caise:



    Se folosesc caise ceva mai verzi. Acestea se spala, apoi se fierb intr-un vas cu cinci cani de apa, timp de aproximativ trei sferturi de ora, dupa care se ia de pe foc. Dupa ce s-a  racit si s-a limpezit zeama, se strecoara printr-un tifon dublu, apoi se pune din nou la fiert, pe foc mic, impreuna cu zaharul. Cand acesta se topeste, se da focul mare, lasandu-se pana se leaga si spumand cand este cazul. Pelteaua de caise se toarna imediat in borcanul infasurat intr-un servet umezit cu apa rece.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu