Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 1 martie 2012

Gem de piersici

Ingrediente pentru gem de piersici:


- 3 kg piersici
- 1 kg zahar

Mod de preparare pentru gem de piersici:


    Alegi piersici bine coapte, sanatoase, pe care le speli, le decojesti si le indepartezi samburii. Tai fructele in felioare si le asezi in cratita, in straturi, cu zahar printre ele. Le introduci in frigider, pentru 2 ore. Asezi cratita pe un suport metalic, deasupra focului cu intensitate medie. Pentru ca gemul sa nu se prinda de vas, amesteci usor cu o lopatica de lemn, utilizata numai la prepararea dulceturilor. Cand vascozitatea gemului a crescut, probezi intr-o farfurie rece daca gemul s-a legat, trecand cu o lingura prin mijloc. Gemul este gata daca partile nu se mai unesc. Pui gemul  de piersici cald, in borcane in prealabil sterilizate si asezate pe lame de cutit. Infiletezi capacele borcanelor si lasi borcanele la racit in paturi, pana a doua zi, cand le asezi in camara.


Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu