Ingrediente pentru gem de piersici:
|
- 3 kg piersici
- 1 kg zahar
|
Mod de preparare pentru gem de piersici:
Alegi piersici bine coapte, sanatoase, pe care le speli, le decojesti si le indepartezi samburii. Tai fructele in felioare si le asezi in cratita, in straturi, cu zahar printre ele. Le introduci in frigider, pentru 2 ore. Asezi cratita pe un suport metalic, deasupra focului cu intensitate medie. Pentru ca gemul sa nu se prinda de vas, amesteci usor cu o lopatica de lemn, utilizata numai la prepararea dulceturilor. Cand vascozitatea gemului a crescut, probezi intr-o farfurie rece daca gemul s-a legat, trecand cu o lingura prin mijloc. Gemul este gata daca partile nu se mai unesc. Pui
gemul de piersici cald, in borcane in prealabil sterilizate si asezate pe lame de cutit. Infiletezi capacele borcanelor si lasi borcanele la racit in paturi, pana a doua zi, cand le asezi in camara.
|
|
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu