Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 29 februarie 2012

Dulceata de dovlecei

Ingrediente pentru dulceata de dovlecei:


- 1 farfurie adanca plina cu dovlecei taiati cubulete
- 1 kg zahar
- 300 ml apa
- o lamaie
- 2-3 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare pentru dulceata de dovlecei:


    Cureti dovleceii de coaja si de seminte, ii tai cubulete, ii pui in apa clocotita si-i fierbi 5 minute. Ii scurgi si-i pui din nou la fiert in apa clocotita pentru 5 minute. Ii strecori iar, ii treci sub un jet de apa rece si-i lasi intr-o strecuratoare sa se scurga. Fierbi zaharul cu apa pana se leaga, iei spuma si adaugi dovleceii taiati cubulete si zaharul vanilat. Lasi sa fiarba dulceata pe foc mic si la final pui zeama de lamaie, mai dai intr-un clocot si dai cratita deoparte. Pui dulceata de dovlecei  calduta in borcane si le pui capace sau la acoperi cu bucati de celofan.


Recomandari:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu