Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 28 februarie 2012

Compot de prune

Ingrediente pentru compot de prune:



Pentru un borcan de 1 kg
- 750 g prune
- 5 linguri de zahar

Mod de preparare pentru compot de prune:


    Se aleg prune nu foarte coapte, pentru ca s-ar sfarama usor la fiert. Se invelesc intr-o bucata de tifon, apoi se cufunda intr-o oala cu apa clocotita, aflata pe foc. Se lasa pana ce apa incepe din nou sa clocoteasca, apoi se scot si se cufunda imediat intr-un alt vas, cu apa scoasa de la frigider. Astfel, se pot curata usor de coaja, dupa care se scot samburii. Dupa aceea, se pun la fiert intr-un sirop obtinut din zahar si o cana de apa. In cazul in care se prefera ca prunele sa ramana intregi, cu coaja si cu samburi, ele se inteapa de cateva ori, pentru a nu crapa la fiert, apoi compotul de prune se lasa la racit.





Recomandari:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu