Ingrediente pentru compot de prune:
|
Pentru un borcan de 1 kg
- 750 g prune
- 5 linguri de zahar
|
Mod de preparare pentru compot de prune:
Se aleg prune nu foarte coapte, pentru ca s-ar sfarama usor la fiert. Se invelesc intr-o bucata de tifon, apoi se cufunda intr-o oala cu apa clocotita, aflata pe foc. Se lasa pana ce apa incepe din nou sa clocoteasca, apoi se scot si se cufunda imediat intr-un alt vas, cu apa scoasa de la frigider. Astfel, se pot curata usor de coaja, dupa care se scot samburii. Dupa aceea, se pun la fiert intr-un sirop obtinut din zahar si o cana de apa. In cazul in care se prefera ca prunele sa ramana intregi, cu coaja si cu samburi, ele se inteapa de cateva ori, pentru a nu crapa la fiert, apoi
compotul de prune se lasa la racit.
|
|
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu