Ingrediente pentru dulceata de dovlecei:
- 1 farfurie adanca plina cu dovlecei taiati cubulete - 1 kg zahar - 300 ml apa - o lamaie - 2-3 pliculete de zahar vanilat |
Mod de preparare pentru dulceata de dovlecei:
Cureti dovleceii de coaja si de seminte, ii tai cubulete, ii pui in apa clocotita si-i fierbi 5 minute. Ii scurgi si-i pui din nou la fiert in apa clocotita pentru 5 minute. Ii strecori iar, ii treci sub un jet de apa rece si-i lasi intr-o strecuratoare sa se scurga. Fierbi zaharul cu apa pana se leaga, iei spuma si adaugi dovleceii taiati cubulete si zaharul vanilat. Lasi sa fiarba dulceata pe foc mic si la final pui zeama de lamaie, mai dai intr-un clocot si dai cratita deoparte. Pui dulceata de dovlecei calduta in borcane si le pui capace sau la acoperi cu bucati de celofan.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu