Ingrediente pentru peltea de mere:
|
- 3 kg mere acrisoare
- 5 l apa
- 1,350 kg zahar
- 1/2 baton de vanilie
|
Mod de preparare pentru peltea de mere:
Speli bine merele si le cureti de codite, apoi le tai in jumatati. Le pui intr-o oala de 10 litri si le acoperi cu apa. Le fierbi la foc mic, timp de 2 ore. Dupa ce apa a scazut la un sfert din volumul initial, strecori zeama printr-un tifon. Fierbi lichidul obtinut impreuna cu zaharul si batonul de vanilie, la foc iute, timp de aproximativ 30 minute. Intre timp, speli si sterilizezi in cuptor borcanele cu volumul de cel mult 350 ml. Dupa ce ai probat daca pelteaua se leaga, asezi borcanele pe lame de cutit si torni incet pelteaua fierbinte. Cand
pelteaua de mere s-a racit complet, le legi cu celofan dublu si le depozitezi in camara.
|
|
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu