Ingrediente pentru gem de caise si zmeura:
|
- 2 kg caise
- 1 kg zmeura
- 1 3/4 kg zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingura de rom
|
Mod de preparare pentru gem de caise si zmeura:
Speli caisele, iar ca sa la decojesti mai usor, le oparesti. Le cureti de samburi si de coaja si le dai prin masina de tocat. Amesteci piureul de caise cu 1 kg de zahar. Speli zmeura, o cureti de codite si frunzulite, apoi o pasezi printr-o sita deasa, care sa retina semintele. Amesteci intr-o cratita larga piureul de zmeura cu zaharul ramas si zeama de lamaie. Asezi vasul pe un gratar metalic, asezat deasupra flacarii, la foc moderat. Periodic amesteci folosind o lingura de lemn. Probezi pe o farfurie daca gemul s-a legat, acest lucru intamplandu-se destul de repede, avand in vedere continutul bogat in pectine al fructelor de zmeura. Cand iei vasul de pe foc, adaugi rom de buna calitate, dar nu esenta. Pui
gemul de caise si zmeura caldut in borcane spalate si uscate. Inchizi borcanele cu capace, iar cand s-au racit, le depozitezi la rece.
|
|
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu