Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 1 martie 2012

Gem de caise si zmeura

Ingrediente pentru gem de caise si zmeura:


- 2 kg caise
- 1 kg zmeura
- 1 3/4 kg zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingura de rom

Mod de preparare pentru gem de caise si zmeura:


     Speli caisele, iar ca sa la decojesti mai usor, le oparesti. Le cureti de samburi si de coaja si le dai prin masina de tocat. Amesteci piureul de caise cu 1 kg de zahar. Speli zmeura, o cureti de codite si frunzulite, apoi o pasezi printr-o sita deasa, care sa retina semintele. Amesteci intr-o cratita larga piureul de zmeura cu zaharul ramas si zeama de lamaie. Asezi vasul pe un gratar metalic, asezat deasupra flacarii, la foc moderat. Periodic amesteci folosind o lingura de lemn. Probezi pe o farfurie daca gemul s-a legat, acest lucru intamplandu-se destul de repede, avand in vedere continutul bogat in pectine al fructelor de zmeura. Cand iei vasul de pe foc, adaugi rom de buna calitate, dar nu esenta. Pui gemul  de caise si zmeura caldut in borcane spalate si uscate. Inchizi borcanele cu capace, iar cand s-au racit, le depozitezi la rece.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu