Ingrediente folosite pentru reteta de kulich:
- 300 ml lapte - 25 g drojdie - 100 g zahar pudra - 600 g faina - 3 oua - 1 pachet zahar vanilat - 100 g unt - 50 g seminte de floarea soarelui - 60 g seminte de dovleac Pentru glazura: - 1 albus de ou - 3 linguri zahar pudra - unt si faina pentru uns tava |
Reteta de kulich se prepara asfel:
Amesteci laptele caldut cu drojdia si cu o lingura de zahar si adaugi treptat jumatate din faina. Acoperi aluatul cu un prosop curat si lasi sa creasca, la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Mixezi galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si incorporezi usor untul topit, mixand continuu. Adaugi amestecul in aluatul care a crescut si incorporezi albusurile batute spuma cu o jumatate de lingurita de sare. La final, adaugi restul de faina si semintele (pastrezi cateva de dovleac pentru decor). Acoperi aluatul si il lasi sa creasca din nou, la cald, o ora. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o cratita mai inalta cu diametrul de 20 cm. Pui aluatul si-l lasi sa creasca, la loc cald, 20 de minute. Il introduci in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 50 de minute. Introduci in mijlocul kulich-ului un bat de frigaruie si daca ramane aluat pe el il mai lasi la cuptor. Pentru glazura, bati albusul cu zaharul pudra cernut si acoperi suprafata kulich-ului racit. Cand glazura a inceput sa se intareasca, asezi semintele de dovleac in forma de floare, apasand usor.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu