Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 14 ianuarie 2013

Kulich

Ingrediente folosite pentru reteta de kulich:


- 300 ml lapte
- 25 g drojdie
- 100 g zahar pudra
- 600 g faina
- 3 oua
- 1 pachet zahar vanilat
- 100 g unt
- 50 g seminte de floarea soarelui
- 60 g seminte de dovleac

Pentru glazura:

- 1 albus de ou
- 3 linguri zahar pudra
- unt si faina pentru uns tava

Reteta de kulich se prepara asfel:


      Amesteci laptele caldut cu drojdia si cu o lingura de zahar si adaugi treptat jumatate din faina.  Acoperi aluatul cu un prosop curat si lasi sa creasca, la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Mixezi galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si incorporezi usor untul topit, mixand continuu. Adaugi amestecul in aluatul care a crescut si incorporezi albusurile batute spuma cu o jumatate de lingurita de sare. La final, adaugi restul de faina si semintele (pastrezi cateva de dovleac pentru decor). Acoperi aluatul si il lasi sa creasca din nou, la cald, o ora. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o cratita mai inalta cu diametrul de 20 cm. Pui aluatul si-l lasi sa creasca, la loc cald, 20 de minute. Il introduci in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 50 de minute. Introduci in mijlocul kulich-ului un bat de frigaruie si daca ramane aluat pe el il mai lasi la cuptor. Pentru glazura, bati albusul cu zaharul pudra cernut si acoperi suprafata kulich-ului racit. Cand glazura a inceput sa se intareasca, asezi semintele de dovleac in forma de floare, apasand usor.


Recomandari:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu