Ingrediente necesare pentru aperitv cu sunca:
- 5 foi de gelatina - 9 oua de prepelita - 1 morcov mic fiert - 10 frunze de spanac - 150 g sunca de pui - 300 g maioneza - 6 felii sunca de porc - sare |
Mod de preparare aperitv cu sunca:
Pui foile de gelatina la inmuiat in apa. Fierbi ouale de prepelita in apa sarata cinci minute, le pui in apa rece si le cureti de coaja. Spanacul il speli, il oparesti in apa clocotita cu un praf de sare, il scoti in apa rece, il scurgi, il lasi sa se raceasca si-l tai fasii. Morcovul fiert il tai cubulete. Storci foile de gelatina si le pui la topit pe baie de aburi. Lasi sa ajunga la temperatura camerei si o amesteci in maioneza impreuna cu sarea, dupa gust. Pui in maioneza morcovul taiat cubulete, spanacul tocat si sunca de pui taiata cubulete. Acoperi cu folie de plastic o forma de chec si o imbraci cu feliile de sunca de porc, lasandu-le sa atarne peste margini. Torni 3/4 din amestecul de maioneza in forma, pui ouale unul dupa altul peste compozitie, apasand usor. Pui restul de compozitie si acoperi cu feliile de sunca. Introduci forma la frigider pentru sase ore. O rastorni pe un platou si o servesti taiata felii.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu