Ingrediente folosite pentru tort cu migdale:
- 75 g faina - 50 g migdale rase - 50 g zahar - 60 g unt - esenta de rom - 4 oua - 125 g zahar pudra - 500 g iaurt - 1/2 cutie compot de caise - 150 g smantana - colorant galben alimentar - 1 lingurita ulei |
Mod de preparare pentru tort cu migdale:
Preincalzesti cuptorul la 200 grade C, convectie la 180 grade C. Amesteci faina cu migdalele rase si cu zaharul, pui untul si esenta de rom si framanti cu mana. Invelesti aluatul in folie transparenta si dai la frigider pentru 20 de minute. Intinzi aluatul, intre doua folii, cu sucitorul. Pui aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si modelezi o mica margine. Coci circa 20 de minute. Desprinzi marginea cu un cutit, scoti blatul si-l lasi sa se raceasca. Pui trei foi de gelatina la inmuiat intr-un vas, iar in altul alte 11 pentru 10 minute. Bati galbenusurile cu zaharul pudra pana obtii o crema deschisa la culoare. Adaugi iaurtul, iar cele 11 foi de gelatina le storci si le topesti pe foc. Dai vasul deoparte, adaugi doua linguri de crema de iaurt in gelatina, amesteci bine, dupa care o torni peste crema de iaurt. Omogenizezi si imparti crema de iaurt in doua. Scurgi circa 250 g de caise, le pasezi si le amesteci cu crema de iaurt din primul castron. Bati smantana frisca si o amesteci cu crema din al doilea castron. Bati albusul spuma, il imparti egal in ambele castroane cu crema si il incorporezi usor. Storci cele trei foi de gelatina si le topesti pe foc. Iei sase linguri crema de caise, le amesteci cu gelatina, le pasezi pana devin piure si la final pui cateva picaturi de colorant alimentar. Ungi o farfurie adanca cu o lingura de ulei, torni compozitia cu gelatina si caise, o pui la frigider sa se intareasca, dupa care decupezi forme specifice de Paste, fara a le desprinde. Pui blatul in forma, torni crema de caise mai colorata si lasi sa se intareasca. Peste ea, torni crema cu frisca si lasi sa se intareasca si ea. Deasupra decorezi cu figurinele de jeleu decupate, pe care le desprinzi cu grija de pe farfurie, apoi il mai lasi la rece inainte de a-l servi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu